آموزش و ترفند فرفره

بررسی علت های داغ شدن گوشی اندروید و آیفون+راه حل

حتما برای شما هم پیش آمده که گوشی تان را در دست گرفته اید و غرق در فکر و خیال شده اید. ناگهان به خودتان می آیید و حس می کنید یک تکه سنگ داغ و گداخته در دستتان است! داغ شدن گوشی موبایل، دغدغه ای همیشگی برای کاربران بوده و هست. این مشکل نه تنها آزاردهنده است، بلکه می تواند به عمر باتری و صفحه نمایش گوشی هم آسیب جدی وارد کند.

در این مطلب قصد داریم به طور کامل به این موضوع بپردازیم. از علل داغ شدن گوشی گرفته تا راه های جلوگیری و رفع مشکل، همه چیز را برایتان شرح خواهیم داد. با ما همراه باشید تا از شر این کابوس خلاص شوید!

راهنمای خرید بهترین گوشی موبایل

دلایل داغ شدن گوشی

در طول روز زمان زیادی را صرف استفاده از تلفن همراه می کنیم و هر بلایی که دلمان می خواهد سرش می آوریم. دست آخر هم شاکی می شویم که چرا باز گوشی داغ کرده است؟! علل مختلفی وجود دارد که باعث می شوند حتی جدیدترین گوشی موبایل شما نیز داغ کند. در ادامه این دلایل را بررسی می کنیم.

  • استفاده مداوم از WiFi و داده ها

90 درصد کارهایی که با گوشی انجام می دهیم وابسته به اینترنت است. استفاده مداوم از داده های تلفن همراه و وای فای، یکی از علل گرم شدن گوشی است. در این میان hotspot نیز نقش بسیار پررنگی در بالا رفتن دمای گوشی دارد.

  • استفاده مداوم از بلوتوث

امروزه استفاده از بلوتوث به بخش جدایی ناپذیر زندگی ما تبدیل شده است. از ساعت های هوشمند و هندزفری های بلوتوثی گرفته تا سیستم صوتی خودرو، همه و همه ما را به استفاده دائمی از این فناوری وادار می کنند. اما این وابستگی، چهره ای پنهان هم دارد: افزایش دمای گوشی!

  • اپلیکیشن ها

برخی اپلیکیشن ها، مانند واتس اپ، فیس بوک، توییتر و اینستاگرام به علت اجرای دائمی در پس زمینه به منظور به روزرسانی محتواها و ارسال اعلان، تاثیر زیادی در پردازشCPU و Ram دارند. این مسئله موجب داغ شدن گوشی موبایل می شود. البته این مورد در گوشی آیفون کمتر پیش می آید.

  • بدافزار

ممکن است تجربه کرده باشید که ناگهان گوشی تان داغ شده و سرعت آن کم می شود یا اینکه قفل می شود. احتمالا علت آن، اجرای یک بدافزار در پس زمینه باشد.

  • دوربین

عکاسی و فیلم برداری یکی از متداول ترین کارهایی است که با تلفن همراه انجام می دهیم و لحظاتمان را ثبت می کنیم؛ اما استفاده طولانی مدت از دوربین گوشی موجب افزایش دمای آن می شود. طبیعی است اگر حین فیلم برداری یا عکاسی گوشی تان داغ شود.

  • قاب محافظ

اکثر گوشی ها گرمای تولید شده را از طریق بدنه و حفره هایی که دارند، دفع می کنند. قاب و گلس محافظ پشت گوشی، مانع از خروج حرارت اضافی می شوند و در نتیجه گوشی داغ می کند.

فروشگاه اینترنتی فرفره

بررسی علت های داغ شدن گوشی اندروید و آیفون + راه حل

راهنمای خرید گوشی موبایل تا 5 میلیون

  • شارژ بیش از 80 درصد

شارژ بیش از حد گوشی، نه تنها عمر باتری را کوتاه می کند، بلکه باعث داغ شدن آن نیز می شود. برای جلوگیری از این مشکل، توصیه می کنیم قبل از رسیدن شارژ گوشی به 15 درصد، آن را به شارژ متصل کنید. در حین شارژ از کار با گوشی خودداری کنید و قبل از رسیدن شارژ به 80 درصد، آن را از برق جدا کنید.

با رعایت این نکات ساده، می توانید عمر باتری گوشی خود را افزایش داده و از داغ شدن آن در حین شارژ جلوگیری کنید.

  • اداپتور و کابل تقلبی

اداپتورها و کابل های تقلبی نه تنها دشمن جان باتری گوشی شما هستند، بلکه موجب داغ شدن گوشی نیز می شوند. برخی شارژرها نیز برای دستگاه های قوی طراحی شده اند و اگر تلفنتان را با آن ها شارژ کنید، ممکن است آسیب جدی ببیند.

آسیب های داغ شدن بیش از حد گوشی

  • بازی و برنامه های سنگین

برنامه های سنگین و بازی هایی با گرافیک بالا بخش زیادی از CPU را درگیر می کنند و از تمام قابلیت های تراشه استفاده می کنند. همین مسئله موجب افزایش بیش از حد دمای گوشی می شود.

  • پر شدن حافظه

پر شدن حافظه داخلی از دیگر عواملی است که به CPU فشار می آورد و گوشی شما را تبدیل به یک تکه فلز داغ و مذاب می کند.

علاوه بر این موارد، تابش نور آفتاب به گوشی و زیاد بودن نور گوشی نیز از علل مهم ایجاد این مشکل هستند.

راهنمای خرید گوشی موبایل تا 10 میلیون

راه های جلوگیری از داغ شدن گوشی موبایل

از آنجا که پیشگیری بهتر از درمان است، انجام یک سری اقدامات جزئی می تواند بسیار کمک کننده باشد تا کمتر و حتی اصلا گوشی تان داغ نشود. این اقدامات بسیار جزئی و ساده هستند اما تاثیر شگرفی دارند.

بررسی علت های داغ شدن گوشی اندروید و آیفون + راه حل

  • اجتناب از تابش نور خورشید به موبایل

قرار گرفتن گوشی در معرض نور خوشید موجب گرم شدن گوشی می شود و حتی ممکن است باعث شود باتری موبایل منفجر شود؛ بنابراین سعی کنید گوشی را در معرض نور خورشید قرار ندهید.

  • استفاده نکردن از برنامه های سنگین

همانطور که گفتیم، اپلیکیشن های سنگین و بازی هایی با گرافیک بالا، فشار زیادی به گوشی می آورند. استفاده نکردن از این برنامه ها یا استفاده متعادل از آنها به کاهش خطر داغ شدن گوشی کمک می کند.

  • خاموش کردن برنامه های زمینه ای

حتی اگر از واتس اپ و اینستاگرامتان استفاده نکنید، بازهم در پس زمینه فعال می مانند و باعث داغ شدن گوشی موبایل می شوند. بستن این برنامه ها و قطع اتصال به اینترنت، موجب بهبود عملکرد گوشی و کاهش حرارت اضافی می شود.

  • استفاده نکردن از قاب محافظ

اگر می توانید به خوبی از تلفن تان مراقبت کنید، بهتر است از قاب محافظ استفاده نکنید تا اجازه دهید، بار گرمای اضافی از صفحه پشتی گوشی خارج شود.

  • آپدیت برنامه ها

بروزرسانی برنامه ها موجب رفع ایرادهای نسخه قبلی می شود. این ایرادها ممکن است موجب داغ شدن گوشی شوند. با بروزرسانی کردن برنامه ها نه تنها از امکانات جدید آنها بهره مند می شوید، بلکه خطر داغ شدن گوشی را نیز کاهش خواهید داد.

  • غیرضروری ها ممنوع

در صورتی که به اینترنت و بلوتوث احتیاج ندارید، آنها را خاموش کنید. قابلیت های غیر ضروری گوشی مثل Always On Display نیز موجب کاهش طول عمر باتری و افزایش گرمای گوشی می شوند. در صورت امکان سعی کنید از این قابلیت ها استفاده نکنید.

راهنمای خرید گوشی موبایل تا 3 میلیون

راه های خنک کردن گوشی داغ شده

گاهی هر کاری برای پیشگیری از داغ شدن گوشی موبایل می کنید؛ اما باز هم این اتفاق می افتد. اصلا تقصیر شما نیست. گاهی واقعا ایراد از خود تلفن همراه است. اگر گوشی شما به هر علتی داغ شد سریعا اقدامات زیر را انجام بدهید.

  • توقف آپلود یا دانلود محتوا
  • جدا کردن قاب محافظ
  • روشن کردن حالت هواپیما
  • خاموش کردن گوشی
  • اگر حین شارژ چنین اتفاقی افتاد، گوشی را از شارژ جدا کنید
  • کاهش نور صفحه گوشی
  • قرار دادن تلفن در سایه و جای خنک
  • خاموش کردن اینترنت، بلوتوث، وای فای و…
  • نصب آنتی ویروس به شرط تشخیص ویروسی شدن دستگاه

بهترین و بدترین گوشی ها از نظر داغ شدن

هر کمپانی در تلاش است تا بهترین محصول را ارائه کند و کاربران را راضی نگه دارد؛ اما در این میان گاهی تولید تلفن های همراه با ایراد مواجه می شود. برای مثال سری نوت 7 سامسونگ از نظر سلامت باتری بسیار ضعیف عمل می کند و علاوه بر آن گرمای زیادی تولید می کند. مشکل داغ شدن در برخی از انواع گوشی های شیائومی نیز دیده می شود. داغ شدن گوشی های شیائومی بزرگترین باگ محصولات این شرکت است. از سری گوشی های در خطر داغ شدن می توان به سامسونگ Galaxy A50، سامسونگ Galaxy J5، سامسونگ Galaxy A5، هوآوی مدل Ascend P6، شیائومی Note 8 Pro، اشاره کرد.

در این میان سری آیفون و سری S سامسونگ از لحاظ عملکرد باتری و دفع دمای کمتر، بسیار خوب عمل کرده اند. البته سامسونگ سری S23 و S24 اصلا عملکرد جالبی ندارند. سر زدن این خطا از محصولات سامسونگ بسیار عجیب است. گوشی هایی مثل سامسونگGalaxy s8 ، سامسونگ Galaxy note8، iPhone 8/8 Plus، iPhone 7/7 Plus، One Plus 5، pixel/pixel xl گوشی هایی هستند که کمتر داغ می کنند.

راهنمای خرید گوشی موبایل تا 15 میلیون

آسیب های داغ شدن بیش از حد گوشی

داغ شدن بیش از حد گوشی، مشکلی رایج اما خطرناک است که می تواند آسیب های جدی به گوشی شما وارد کند. خرابی باتری، کاهش بازدهی گوشی، آسیب به تراشه و عملکرد نمایشگر، تنها بخشی از عواقب ناخوشایند این مشکل هستند.

لکه های زرد روی نمایشگر، هشداری جدی!

اگر دمای گوشی برای مدت طولانی بالا باشد، ممکن است شاهد پدیده ناخوشایندی به نام “لکه های زرد” روی نمایشگر گوشی خود باشید. این لکه ها که در اثر گرمای بیش از حد ایجاد می شوند، ظاهر گوشی شما را زشت می کنند و به مرور زمان، عملکرد نمایشگر را نیز تحت تاثیر قرار می دهند. خرابی باتری، کاهش بازدهی گوشی، آسیب به تراشه و عملکرد نمایشگر از آثار داغ شدن گوشی موبایل هستند.

سخن پایانی

در این مطلب سعی کردیم هر آنچه لازم است راجع به گرم شدن گوشی بدانید ذکر کنیم. دلایل متعددی باعث می شوند که گوشی شما داغ شود. از شارژر تقلبی و معیوب گرفته تا بازی های گرافیکی، همگی دمای گوشی را بالا می برند. همچنین ذکر کردیم که برای پیشگیری از بروز این مشکل چه باید کرد. در صورت رعایت این نکات، کمتر با این مسئله مواجه خواهید شد.

چنانچه تمامی نکات را رعایت کردید و گوشی شما باز هم داغ شد، بهتر است اقداماتی نظیر در آوردن قاب گوشی، نصب آنتی ویروس، قرار دادن گوشی در جای خنک و … را انجام دهید تا هر چه سریع تر دمای گوشی را پایین بیاورید. در پایان بهترین و بدترین گوشی ها در داغ شدن را معرفی کردیم و سپس خاطر نشان کردیم که داغ شدن گوشی چه خطراتی به همراه دارد. امیدواریم این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد.

رضا صنعتی

فارغ التحصیل کارشناسی کامپیوتر اما علاقه‌مند به حوزه های بازاریابی، فروش و دیجیتال مارکتینگ. 👨‍💻

پرفروش ترین ها

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
DMCA.com Protection Status